Intervisie

Extra intervisie mogelijkheid KNGF

 

Van het KNGF heeft u een brief ontvangen dat u nog moet voldoen aan de intervisie eis in 2018. Dit betekent dat u voor het einde van het jaar actief moet hebben deelgenomen aan intervisiebijeenkomst(en).

KNGF intervisie maakt onderdeel uit van het Masterplan Kwaliteit in Beweging (MKIB) van het KNGF. Het doel van dit masterplan is om u als fysiotherapeut te inspireren en te motiveren om daar waar mogelijk steeds weer nieuwe inzichten te ontwikkelen. Inzichten die u helpen in het steeds verder verhogen van de kwaliteit van zorgverlening. Iedere fysiotherapeut, van junior tot door de wol geverfde praktijkhouder, wordt hier voor uitgenodigd.

Voor deelnemers van het Plus Programma van Zilveren Kruis is het volgen van intervisie op dit moment al verplicht. Elke fysiotherapeut volgt per jaar 3 bijeenkomsten (van 2,5 uur) in een intervisiegroep die bestaat uit 8 deelnemers uit ten minste 2 verschillende praktijken. Op het moment dat u 3 bijeenkomsten heeft bijgewoond en daarin actief heeft deelgenomen (voorwerk, verbeterplan en actieve bijdrage tijdens de bijeenkomsten), ontvangt u 10 accreditatiepunten.

Indien u deelneemt aan het Plus-programma sinds juli 2018 dient u 1 intervisiebijeenkomst in 2018 te hebben bijgewoond.

Er zijn 4 verschillende modules die u kunt volgen:

 • Module 1: Communicatie
 • Module 2: Dossiervoering
 • Module 3: Feedback op proces en uitkomsten (verplichte module)
 • Module 4: Klinisch redeneren

HealthCare Auditing (HCA) wil u graag van dienst zijn. Daarom biedt HCA u de mogelijkheid om voor het einde van het jaar nog te kunnen voldoen aan uw verplichting tot het volgen van intervisiebijeenkomsten. Wij regelen voor u de planning en organisatie van de intervisiebijeenkomst(en). Het enige dat u hoeft te doen is u aanmelden via hca@healthcareauditing.nl voor één van de groepen die wij beschikbaar hebben.

Het aanmelden gaat als volgt:

 • Via deze link komt u bij het overzicht van de data en plaatsen van de intervisiebijeenkomsten die wij organiseren. Kies de mogelijkheid die voor u het beste past.
 • Nadat u een keuze gemaakt heeft welke datum voor het volgen van het intervisiebijeenkomst u het beste past kunt u een mail sturen naar hca@healthcareauditing.nl met:
  •  Datum en groepsnummer van uw voorkeur
  •  n.a.w. gegevens
  •  KNGF relatienummer
  •  Persoonlijke AGB code
  •  E-mailadres
 • HCA zal u z.s.m. een bevestigingsmail sturen. Hierin vindt u alle informatie over de datum, tijd en locatie van de door u ingeschreven intervisiebijeenkomst terug. Alsmede de voorbereiding die u moet treffen voor het deelnemen aan de intervisiebijeenkomst.
 • De voorbereiding die u dient te doen kunt u uploaden in Compass (https://kngf.exata.nl/). HCA zal zorgdragen dat u bent aangemeld in de groep in Compass zodat u uw voorbereiding kunt uploaden.

De kosten voor het deelnemen aan een intervisiebijeenkomst zijn €64,50 excl. BTW per fysiotherapeut, per intervisiebijeenkomst. Deze prijs is inclusief de kosten voor de coach, de zaalhuur en koffie en thee.

Na 10 december zijn de inschrijvingen voor de intervisiebijeenkomsten gesloten, dus zorg dat u zich ruim voor die datum heeft aangemeld. Gezien het korte tijdsbestek tot aan het einde van het jaar kunt u na aanmelding in Compass geen wijzigingen meer aanbrengen i.r.t. de te volgen intervisiebijeenkomst. Inschrijving verplicht tot deelname en betaling. Bij het niet vol raken van de groepen behoudt HCA het recht om de groepen samen te voegen of eventueel te annuleren. Dit zal in overleg met u zijn.

KNGF Intervisie

Voor praktijken die het PLUS-programma van Zilveren Kruis volgen is KNGF intervisie vanaf 2018 een verplicht onderdeel. KNGF intervisie maakt onderdeel uit van het Masterplan Kwaliteit in Beweging (MKIB). Lees verder

De Vrijwillige Kwaliteitstoets

De Vrijwillige Kwaliteitstoets Logopedie is vanaf 1 januari 2017 ook opgenomen in de contracten van zorgverzekeraars Multizorg, VGZ en Zorg en Zekerheid. Dus ook voor deze verzekeraars kunt u in aanmerking komen voor het verhoogde tarief. Mocht u ... Lees verder

Visitatie Fysiotherapie

Inmiddels is het Plus-stof neergedwarreld en hebben de meeste Plus-praktijken (nieuw en bestaand) hun weg gevonden op weg naar de visitatie. HCA heeft visiteurs opgeleid die voor zowel het Keurmerk Fysiotherapie als voor het KNGF de visitaties ... Lees verder