Intervisie KNGF

KNGF Intervisie maakt onderdeel uit van het Masterplan Kwaliteit in Beweging (MKIB) van het KNGF. Het doel van dit masterplan is om u als fysiotherapeut te inspireren en te motiveren om daar waar mogelijk steeds weer nieuwe inzichten te ontwikkelen. Inzichten die u helpen in het steeds verder verhogen van de kwaliteit van zorgverlening. Iedere fysiotherapeut, van junior tot door de wol geverfde praktijkhouder, wordt hier voor uitgenodigd.

Voor deelnemers van het Plus-Programma van Zilveren Kruis is het volgen van intervisie op dit moment al verplicht. Vanaf 2020 geldt dat voor alle fysiotherapeuten. Elke fysiotherapeut volgt per jaar 3 bijeenkomsten (van 2,5 uur) in een intervisiegroep die bestaat uit 8 deelnemers uit ten minste 2 verschillende praktijken.  Op het moment dat u 3 bijeenkomsten hebt bijgewoond en daarin actief hebt deelgenomen (voorwerk, verbeterplan en actieve bijdrage tijdens de bijeenkomsten), ontvangt u 10 accreditatiepunten.

KNGF Intervisie wordt begeleidt door een KNGF gecertificeerde intervisiecoach. Een KNGF intervisiecyclus bestaat uit twee intervisiebijeenkomsten, waarin één module gevolgd wordt. Per jaar rondt u dus één module af en begint u alvast met het eerste deel van een tweede module.

Er zijn 4 verschillende modules die u kunt volgen:

  • Communicatie
  • Dossiervoering
  • Feedback op proces en uitkomsten
  • Klinisch redeneren

De coach overlegt met de groep over de te volgen module. De module Feedback op proces en uitkomsten is verplicht.

HCA maakt voor uw praktijk een totale jaarplanning met daarin: de groepsindeling, 3 data per deelnemer en een KNGF opgeleide intervisiecoach per groep.

Voor meer informatie of wilt u zich aanmelden dan kunt u een mail sturen naar: hca@healthcareauditing.nl 


Aanmelden