1e Vrijwillige Kwaliteitstoets Logopedie BEHAALD!

Gepubliceerd op 24 augustus 2015 door HCA
Categorie: Nieuws

Van links naar rechts: Nicole Cremers (lead-auditor en inhoudsdeskundige logopedie), Brenda Verton (directeur HCA), Peter Helderop (auditee), Irma Wopereis (materiedeskundige Logopedie), Bauke Leijenaar (materiedeskundige Logopedie)

Logopediepraktijk Peter Helderop heeft op zaterdag 15 maart 2014 als eerste praktijk in Nederland de Vrijwillige Kwaliteitstoets Logopedie laten uitvoeren door HealthCare Auditing (HCA) en de audit behaald!

 

De praktijk heeft de Kwaliteitstoets aangevraagd met de intrinsieke motivatie om middels de audit te bekijken op welk niveau de praktijk staat en op welke gebieden de aandachtspunten liggen.
De audit heeft dit inzicht daadwerkelijk verschaft waardoor de praktijk een bevestiging heeft gekregen van het streven naar het leveren van kwaliteit. Natuurlijk zijn er altijd een aantal aandachtspunten die naar voren komen tijdens een audit en die zal de praktijk verder gaan implementeren in de organisatie. Het leveren van kwaliteit blijft immers altijd een proces dat continu in beweging is!

 

KNGF Intervisie

Voor praktijken die het PLUS-programma van Zilveren Kruis volgen is KNGF intervisie vanaf 2018 een verplicht onderdeel. KNGF intervisie maakt onderdeel uit van het Masterplan Kwaliteit in Beweging (MKIB).

Lees verder

De Vrijwillige Kwaliteitstoets

De Vrijwillige Kwaliteitstoets Logopedie is vanaf 1 januari 2017 ook opgenomen in de contracten van zorgverzekeraars Multizorg, VGZ en Zorg en Zekerheid. Dus ook voor deze verzekeraars kunt u in aanmerking komen voor het verhoogde tarief. Mocht u vragen hebben in de voorbereiding naar de Vrijwillige Kwaliteitstoets dan kunt u contact met ons opnemen.

Lees verder

Visitatie Fysiotherapie

Inmiddels is het Plus-stof neergedwarreld en hebben de meeste Plus-praktijken (nieuw en bestaand) hun weg gevonden op weg naar de visitatie. HCA¬†heeft visiteurs opgeleid die voor zowel het Keurmerk Fysiotherapie als voor het KNGF de visitaties kunnen uitvoeren. De visiteurs zijn allen werkzaam als fysiotherapeut en hebben ruime ervaring op gedaan bij HCA in het […]

Lees verder