extra – HCA Nieuwsflits Menzis profiel 3

Gepubliceerd op 8 juli 2019 door HCA
Categorie: Nieuws

– juli 2019  –
 

 

Beste HCA klant,

Zoals u wellicht al had vernomen zijn het KNGF en Menzis overeengekomen dat er voor fysiotherapiepraktijken die op dit moment een profiel 3 overeenkomst met Menzis hebben en deze willen behouden, in 2020 niets verandert (mits zij wel aan de bestaande eisen voldoen). De eis om per 1-1-2020 ingeschreven te staan in een praktijkkwaliteitsregister, komt voor 2020 te vervallen. Praktijken die al een profiel 3 overeenkomst hadden en die in afwachting van de nieuwe voorwaarden geen nieuw SKMZ Plus- / Effectiviteitsaudit certificaat hebben aangevraagd, krijgen alsnog tot 1 oktober 2019 de tijd om dit auditcertificaat te behalen. Voor 2020 zal er net als in 2019 geen nieuwe instroom van praktijken in het Menzis profiel 3 kunnen plaatsvinden.

Kortgezegd betekent dat voor u, indien u voor Menzis een profiel 3 overeenkomst wilt blijven behouden, u een geldig Plusaudit certificaat of een geldig Effectiviteitsaudit certificaat dient te hebben. Heeft u uw huidige certificaat, dat afliep in de eerste 6 maanden van 2019 nog niet verlengd dan kunt u dat nog doen tot 1 oktober 2019. Let wel op een geldig Effectiviteitsaudit certificaat houdt in dat u het gehele Effectiviteitstraject moet doorlopen. U dient dan een  Effectiviteitsaudit te laten uitvoeren (voor 1 oktober 2019) en de in de komende twee jaar ook 2 Effectiviteitsscans.

Indien u voldoet aan deze voorwaarden zal uw profiel 3 overeenkomst bij Menzis lopen tot 1-1-2021.

Bent u lid van het Keurmerk, FysioTopics of Zorg1 dan geldt bovenstaande niet. Door uw lidmaatschap/deelname aan deze partijen en de daarbij gestelde voorwaarden voldoet u aan de eisen voor een profiel 3 overeenkomst Menzis.

Wij hopen u middels deze Nieuwsfl!ts voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u na het lezen van deze Nieuwsfl!ts nog vragen hebben dan vernemen wij die graag.

Met vriendelijke groet,

Elise van Nieuwmegen, manager HCA