Nieuwsfl!ts Fysiotherapie inkoopbeleid 2019 – april 2018

Gepubliceerd op 29 april 2018 door HCA
Categorie: Nieuws

Waarschijnlijk heeft u wel vernomen dat de zorgverzekeraars 1 april j.l. hun inkoopvoorwaarden voor 2019 bekend hebben gemaakt. Er zal in 2019 het nodige veranderen op audit gebied. 2018 is het laatste jaar dat de Plusaudit en het EffectiviteitsTraject een geldigheid kennen. Vanaf 1-1-2019 zullen er nieuwe producten in de markt worden gezet om kwaliteit te toetsen. Daaruit voortvloeiend zult u (mogelijk) ook moeten voldoen aan andere eisen als het gaat om contractering met de zorgverzekeraars dan u gewend bent. In deze nieuwsfl!ts willen wij u graag informeren over de inkoopvoorwaarden 2019 en hebben voor u de speerpunten per zorgverzekeraar op een rijtje gezet.
Goed om hierbij op te merken is dat veel zorgverzekeraars in hun inkoopvoorwaarden hebben opgenomen dat er een geldig Plusaudit of Effectiviteitsaudit certificaat dient te zijn om in 2019 te kunnen voldoen aan de nieuwe inkoopvoorwaarden. Dus ondanks dat er vanaf 1-1-2019 geen geldigheid meer is van uw huidige audit certificaat is het wel belangrijk om deze in 2018 geldig te houden om soepel over te kunnen stappen naar de nieuwe contracten.
Ondanks dat wij met uiterste zorg deze nieuwsfl!ts hebben samengesteld voor u willen wij toch opmerken dat er geen rechten aan deze informatie kunnen worden ontleend. Te allen tijde is de informatie uit de inkoopvoorwaarden van de zorgverzekeraars leidend.

Hieronder kunt u de gehele Nieuwsfl!ts lezen:

Nieuwsfl!ts inkoopbeleid 2019