Nieuwsfl!ts HCA voorjaar 2019

Gepubliceerd op 22 mei 2019 door HCA
Categorie: Nieuws

mei 2019

Beste HCA – relatie,

Inleiding

De afgelopen periode zijn veel nieuwsfeiten in paramedisch Nederland de revue gepasseerd en zoals u van ons gewend bent informeren wij u daar graag over. Ontwikkelingen vanuit de beroepsorganisaties, vanuit verzekeraarsland en vanuit het innovatielandschap geven daar aanleiding toe.

Het verloop van 2019 tot dusver,…

 HCA voert op dit moment op grote schaal de visitaties voor het Keurmerk en het KNGF uit. Met een positieve visitatie uitslag van het Keurmerk komt u de komende jaren opnieuw in aanmerking voor het hoogste tarief bij o.a. ZilverenKruis, Menzis en CZ. Het Keurmerk is nog in onderhandeling met VGZ over erkenning. We verwachten daar zeer binnenkort meer duidelijkheid over. Voor het KNGF geldt dat u met een positief visitatie oordeel, welke gekoppeld is aan het Plus-programma bij ZilverenKruis ook voor 2020 in aanmerking komt voor de Plus-overeenkomst. Met andere verzekeraars is men nog in onderhandeling en daarvan is de status op dit moment nog niet bekend. Wij adviseren u de informatie hieromtrent de komende periode goed in de gaten te houden, waarbij 1 juli een belangrijke datum is.

 Daarnaast zijn wij druk bezig met het uitvoeren van de Praktijkaudit voor zowel FysioTopics als Zorg1. De afgelopen periode hebben zich veel nieuwe praktijken bij beide organisaties aangesloten. Het werken met zorgplannen en het denken in zorgproducten spreekt vele oud Plus-praktijken aan en zij omarmen de nieuwe systematiek. Daarnaast is het verheugend om vast te stellen dat ook vele “nieuwe” praktijken zich aansluiten. Dataverzameling is hot en mag zich verheugen in een brede belangstelling. Praktijken staan open voor zorgvernieuwing en zijn nieuwsgierig naar hun positie hierin alsmede de ontwikkeling van het product denken. HCA is als auditbureau intensief betrokken bij het opstellen en de uitvoering van de nieuwe kwaliteitscriteria. Met onze kennis en ervaring leveren wij tijdens het auditbezoek een belangrijke bijdrage in enerzijds het interpreteren van de door u verzamelde uitkomstdata en anderzijds u inzicht te geven in het verbeterpotentieel dat deze audit u oplevert. Wij zijn er trots op dat wij deze rol voor u mogen vervullen en dat we voor vele praktijken al bijna 15 jaar nog steeds een belangrijke partner zijn op gebied van kwaliteitsontwikkeling en innovatie.

 HCA mag zich ook verheugen in een toenemende vraag naar begeleiding van intervisie en peer review groepen. Ruim een jaar geleden hebben wij onze rol als intervisie begeleiding bureau opgepakt voor het KNGF. Wij zorgen er inmiddels voor dat vele praktijken volledig door ons ontzorgt worden in de organisatie ervan.
We kunnen u in deze Nieuwsflits tevens meedelen dat wij ook voor praktijken die aangesloten zijn bij het Keurmerk de peer review bijeenkomsten organiseren en zorgdragen voor het logistieke proces. De komende weken worden ervaren HCA auditoren opgeleid tot peer-review coach. Onze collegae zijn daarna direct inzetbaar in het peer review traject dat u heeft uitgezet voor uw praktijk.

 Na het door ons georganiseerde en zeer geslaagde seminar over “de kansen voor de fysiotherapeut in de nieuwe wereld van preventie en vitaliteit” bieden wij u, als HCA-relatie, nu opnieuw een unieke kans om tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden deel te nemen aan het volgende evenement.

 

Het 10e Wereld Congres Lage Rug en Bekken Gordel Pijn, georganiseerd door Andry Vleeming en Lieven Danneels.

 

 

Dit zeer vooraanstaande congres wordt gehouden van 28 t/m 31 oktober a.s. in het Flanders meeting en Convention Center te Antwerpen.

Als relatie van HCA heeft u nu een uitgelezen mogelijkheid om daar samen met uw medewerkers bij te zijn. Als u uw reservering regelt via HCA ontvangt u een aantrekkelijke korting op de originele prijs.

Originele prijs voor dit 4-daagse evenement bedraagt:        € 910-             HCA Prijs     € 810,-
Originele prijs voor de ééndaagse deelname bedraagt:        € 245,-            HCA Prijs     € 220,-

Klik voor het volledige programma op deze link

De accreditatie is aangevraagd er zullen 6 accreditatiepunten worden toegekend per dag voor het bijwonen van het congres.

Wij rekenen op veel interesse onder onze relaties. Heeft u interesse? Stuur ons uiterlijk 6 juni a.s. een mail en wij regelen de inschrijving voor u!

Met deze aanbieding hopen wij u hiermee weer van dienst te zijn. Via HCA blijft u op de hoogte van de nieuwste innovatieve ontwikkelingen op gebied van zorg en preventie.

 De HCA Kwaliteits Agenda voor 2019:

Naast onze audit, visitatie en intervisierol hebben wij ons voor dit jaar ook ten doel gesteld om voor u een partner te zijn in het aanbieden van kwaliteitssemninars. Met het organiseren van deze seminars stellen wij u in de gelegenheid om kennis op te doen in relatie tot nieuwe terreinen van de gezondheidszorg, waar wij als paramedici binnen niet al te lange tijd absoluut mee te maken krijgen.

September:   
Seminar over de “Kansen voor de fysiotherapeuten in de nieuwe wereld van preventie en vitaliteit”
Keynote Speaker: Ferry Koper, frontrunner van het landelijk preventieprogramma “Alles is Gezondheid”

28 – 31 Oktober: 
10th World Congress on Low Back and Pelvic Girdle Pain, Antwerpen

November:                   
Data verzamelen en Benchmarken, hoe doe ik dat en wat kan ik er mee?

Informatie over prijzen en inschrijvingsprocedures ontvangt u als u een mail stuurt naar:
pascal@healthcareauditing.nl

Tenslotte,…
Wij hopen dat deze Nieuwsfl!ts weer voorziet in een behoefte. Wij doen ons uiterste best om onze relaties op een juiste en onafhankelijke wijze te informeren. Heeft u vragen of opmerkingen of wilt u uw reactie geven op deze Nieuwsfl!ts bel of mail ons en wij luisteren graag naar uw input.